Vaccination

Annons...
Slippa annonser?

Vaccination

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Höns och Ägg ››
Av    Vaccination
Gästkonto    

Vaccination


Jag undrar om man kan vaccinera mot mässling påssjuka röda hund (MPR) om man inte tål ägg. Influensavaccination ska man ju vara försiktig med?

Vaccination  skrevs mars 2006

Annons   
Maria    
Hej!
Min son pricktestades på en barnmottagning med vaccinet innan. Första gången reagerade han, det var under pollensäsongen förra året. Under hösten provade vi igen och det blev bara ett pyttelitet utslag. Då fick han vaccinationen. Fast de hade adrenalinpenna redo (han har reagerat anafylaktiskt på nötter). Det blev ingen reaktion alls. Det är nog väldigt ovanligt att de reagerar på pricktestet dock. Läkaren hade inte varit med om det innan. Sjukdomarna är ju hemska, så det är nog bra att vaccinera, men man kan ju vara försiktig.

Lycka till!
Maria

Skrevs mars 2006

Malin Hansson    
Min son tål inte ägg, så när det var dags för påfyllnad av MPR-vaccinet gjordes detta på barnmottagningen hos allergisköterskan. Anapen hade vi i beredskap, men inget hände så den slapp vi andvända...
Vi fick sitta kvar ca 30 minuter efter, så de kunda ha lite extrakoll på honom..

Lycka till med "sticket"!

/Malin

Skrevs mars 2006

Gästkonto    
Min son, snart 2 år är också allergisk mot ägg så vi fick ta sprutan på barnmottagningen. Där förklarade läkaren att det är ovanligt att man reagerar kraftigt mot detta vaccin eftersom det inte innehåller äggprotein utan andra äggsubstanser. Det är oftast bara proteinet man reagerar på. Vi fick stanna kvar 1 timme efteråt och det blev ingen reaktion alls, inte ens en svullnad.

Skrevs april 2006

Yasmin    
Vår dotter är allergisk mot ägg och mjölk mm. Vår läkare tyckte att det va bra å vänta med vaccination tills hon blev lite större. Jag tror att man ska rådgöra med läkaren och se vad de säger, det är ju väldigt induviduellt hur barnen reagerar.

Skrevs maj 2006

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicIngen Celiaki,men tål inte gluten.N... nyChristina Mar...113 dagar
New TopicMajsprodukter nyAlexander03 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade