Ägg, fisk, kyckling?

Annons...
Slippa annonser?

Ägg, fisk, kyckling?

Svara på ämnet ››
Skriv nytt ämne ›› | Visa forumet Höns och Ägg ››
Av    Ägg, fisk, kyckling?
Julia hallström    

Ägg, fisk, kyckling?


fick nyss reda på att min son e allergisk mot ägg, han fick en mycket kraftig reaktion på pricktestet men vad kan det va enligt läkarnas skala 1-5? vi har ju inte gett honom nått me ägg så vi vet ju inte hur han reagerar undrar bara hur allergisk han igentligen är? Hur är det med kyckling och fisk kan man reagera på det med vid äggallergi? prova torsk igår och han blev lös i magen och klia sig på magen massor. Kyckling har han bara spottat ur när vi gett det så jag vet ej om han kan äta det. min son är 9 månader.

Ägg, fisk, kyckling?  skrevs april 2007

Annons   
Therese    
Jag har själv varit allergisk mot både fisk/skaldjur och ägg sedan födseln. Och någon skala på allergin kan jag inte berätta om... För mig känns det som att har man en reaktion så har man...
En fördel i er sits är att er son bara är 9 månader gammal. Allergier växer väldigt ofta bort och gör att han kommer att klara av dessa födoämnen när han är 2-4 år, ifall han undviker dem fram tills dess...
Se till att få regelbundna kontroller med läkare så kommer ni att se på tester när han reagerar mindre/inte alls... När han blir äldre kommer ni dessutom att kunna prata med honom om detta och han kommer att kunna tala om för er ifall det kliar i halsen eller dylikt när han får prova att äta t ex fisk. Lycka till!


Skrevs april 2007

Maria    
Hej!
Min son är också äggallergisk fast han själv aldrig ätit det. Ägg är väldigt allergent, så det kan bli häftiga rektioner. Två gånger har min son fått så häftiga reaktioner att han behövde få adrenalinspruta. En gång på något godis från golvet i en mack (jordnötter, mjölk eller ägg?) och en gång från en plätt på dagis (mjölk eller ägg). Vad jag har hört så är det inte så vanligt att man inte tål fisk när man inte tål ägg. Det är vanligare med kombinationen mjölk och vete (som min son har, fast vetet har vuxit bort för honom). Men man vet aldrig, så det är bara att föra dagbok och prova (prata med läkare först).

Mvh
Maria


Skrevs april 2007

Skriv ett svar:
För att infoga en länk skriv: [a]www.länken.se[/a]

 Nya inlägg i forumet

  Nya inlägg i forumet Av Svar Tid
New TopicIngen Celiaki,men tål inte gluten.N... nyChristina Mar...113 dagar
New TopicMajsprodukter nyAlexander03 dagar
Skriv ett nytt inlägg ››

© 1999 - 2021 (22 år) | © Allergimat.com | Om Allergimat » | Annonsera » | Kontakta oss » | Decade